John Eldredge - Z chlapca kráľom.

30.10.2013 18:13

Slová a výňatky v tomto texte sú len mojím subjektívnym pohľadom. Táto kniha vo mne otvorila mnohé skryté a potlačené veci z mojej minulosti a pomohla mi otvoriť, prebudiť, osviežiť, oprášiť, odpustiť, nadobudnúť, prijať, precediť, prežiť a zažiť veľké vnútorné rozkvitnutie a obrodenie. Kniha je určená mužom, ktorí zažili stav nepochopenia ako malí chlapci, stav, keď im ich otec nebol schopný dať silu v uznaní a precítení ich podstaty, keď sa vytvorili rany, volajúce po pozornosti a milosti. Je určená všetkým mužom, ktorí sa neboja priznať si, že sú neúplní muži. Že im niečo chýba, že sú zranení. Ktorí sa neboja priznať si svoje tiene. Cítim a viem, že každý muž, hlbšie pracujúci so svojou mužskou energiou cíti isté volanie. Na toto volanie priamo odpovedá podľa mňa táto kniha. Nežiť podľa tejto knihy, ale žiť udalosti objavujúce sa v texte na vlastnej koži. Prežiť a presiaknuť nimi. To je dôležité. Toto dielo bude pre neho veľký skokanský mostík na ceste za sebou ako mužom. Pre muža je  veľmi potrebné a zásadné ísť touto cestou. Nájsť svoje srdce a precítiť, že tu nie je sám.. Vždy a všade. Stretnúť sa so svojim tieňmi a omilostiť ich.  Vrelo odporúčam túto knihu všetkým Mužom, cítiacim Muža v sebe.

 

Ponúkam Vám slová na zadnom prebale tejto knihy:Z chlapca kráľom, Eldredge, Gašparík, Mužská sila,

 

  • Chlapec túži žiť vo svete, ktorý je bezpečný. Vďaka otcovi.
  • Mládenec chce prežívať dobrodružstvá vo svete, ktorý zvláda, kde sa uisťuje, že „má na to“. Toto uistenie mu dáva jeho otec.
  • Bojovník využíva svoju silu na ochranu slabých, na konanie dobra. Ak má nad sebou múdreho a silného kráľa.
  • Milenec sa necháva očariť krásou, dobrom... A napokon aj ženou. V tomto poradí je to správne a dobré.
  • Kráľ netúži po moci, ale prijíma svoju úlohu, aby slúžil tým, čo sú mu zverení.
  • Mudrc /starec/ zhromažďuje okolo seba mladých mužov a učí ich múdrosti, ktorá súvisí so životom.
  • To sú obdobia v živote muža. Ako ich prežije a naplní, závisí  od toho aký otec pri ňom stojí. A či vôbec pri ňom je. Či ho zasväcuje, sprevádza, alebo ho ignoruje, zraňuje...
  • Každý muž má prejsť touto cestou. Nikdy nie je neskoro vydať sa na ňu. Je to nebezpečné, riskantné. Stojí to veľa. Ale muž na tejto ceste nájde svoje srdce... A stretne sa s Bohom.

 

Vydavateľstvo- Redemptoristi

Počet strán- 312

Pevná väzba, Slovenský jazyk

Bežná cena- cca. 6. Eur

 

pozrite si aj: