Vianočná koleda-2009 a Ako vycvičiť draka -2010

03.11.2013 19:23

Prvý film -  Vianočná koleda- 2009

 Pojednáva o starom, zatvrdnutom mužovi-starcovi, ktorý má najcennejšie na svete- peniaze a majetok. Vianočná koleda, Cesta k sebe, Gašparík, Peter, Keď zomrie jeho obchodný spoločník, ten ho ako duch príde navštíviť a povedať mu o nezmyselnosti jeho života. Povie mu veľa vecí z ktorých vychádza aké plytké je hromadenie majetku za každú cenu a keď sa pozriete na toho ducha, uvidíte ako je zviazaný reťazami. To je presne to, čo ho ťaží. A takto to funguje naozaj aj po smrti v realite. Čokoľvek k čomu je človek pripútaný za života, ho ťaží aj po smrti.  Starec je nakoniec navštevovaný tromi duchmi a tí mu ukážu scénky z jeho života, kde sa choval k iným veľmi nepríjemne. To ho natoľko poučí, že sa jeho život a myslenie od základov zmení.

 

Pointa filmu- užívať si život, hrať sa ako dieťa, žiť ako v posledný deň života. Tiež nezmyselnosť hromadenia majetku za cenu iných nešťaVianočná koleda, Cesta k sebe, Gašparík Peter, stí. Film je úžasne stvárnený, kde hlavnú postavu hrá Jim Carrey. Je celý animovaný a ponúka silné zážitky, efekty a myšlienky.

 

 

 

 

 

 

Druhý film- Ako Vycvičiť draka- 2010

Tiež úžasný animák, krásne výpravný zážitok s drakmi a Vikingami. Vikingovia už storočia bojujú s drakmi, pretože im kradnú jedlo a unášajú ľudí. Obe strany sa navzájom ničia. Príde malý chlapec, ktorý ako jediný nechce zabíjať. Ako vycvičiť draka, Cesta k sebe, Gašparík, Peter Jedného dňa zostrelí obávaného draka a nájde ho v lese zraneného. Vycvičí si ho a spozná, že draci sú o niečom inom, než ako ich vidia iní. / Drak v symbolike znamená silnú duchovnú ochranu a sú to bájne bytosti naozaj žijúce v iných sférach/ Začne na ňom lietať a príde až do hniezda drakov, kde uvidí prečo všetci draci spúšťajú ulúpené jedlo do žeravej priepasti... Keď má bojovať s iným drakom v aréne, verejne odoprie boj a snaží sa ukázať iným ako si môže s drakmi rozumieť. Časom totiž zistí, čo na drakov platí a že sú v podstate veľmi priateľské bytosti. Keď vypovie poslušnosť ako bojovník, celý kmeň ho zavrhne. Až do okamihu, kedy prichádza rozhodujúci boj s tajomným drakom z priepasti. Zvláštne je, že hrdina tu utrpí veľké zranenie, čo nebýva tak často v takýchto filmoch. Celý film je krásne urobený a silne motivujúci. Je poučný, teda aspoň pre mňa a získal veľa dobrých ohlasov.

 

Pointa filmu- Akoby symbolicky znázorňoval boj Svetla  s Temnom. No ukazuje aj iné-  Keď sa priblížime k podstate nášho protivníka, zistíme, že potrebuje lAko vycvičiť draka, Cesta k sebe, Gašparík, Peteren pochopenie a lásku. Boj je len ilúzia.  Akonáhle to poznáme, začneme spolupracovať a vytvárať inú realitu.- tento film ukazuje, že nie je treba boj, ale len pochopenie a odvahu. Odvahu byť iným ako núka šablóna aj za cenu výsmechu. No pravda sa vždy ukáže. Stačí len pochopiť a vidieť, že to, čo je temné a zlé - v skutočnosti potrebuje len pochopiť a pozrieť sa na vec z inej strany. Správny vodca sa nehodnotí, koľko armád porazil, ale  koľkých spojencov má...

ODPORÚČAM PREČÍTAŤ

čistenie pečene

ľubovníkový, jánsky olej

 stop mlieku 

 

 čarovná ríša prírody 

 

Kontakt

Peter Gašparík 0944 550 766 petergaspo@gmail.com