Očista našej mysle. - 2.časť

03.11.2013 15:59

Ste pripravení? Tak poďte. Ukážem vám, čo som urobil aby som vyriešil môj hnev na partiu spolužiakov, ktorí ma roky šikanovali.

 

Potrebujeme sa vysporiadať s veľkým hnevom na partiu chlapcov, ktorí nás bili a ponižovali v našom detstve. /Ja som si vybral túto situáciu pre tento článok. Vy si vyberte to, čo súvisí s Vami. Nie je dôležitá až tak situácia ako emócie uväznené a zaseknuté v nej. Tie treba dostať von. Zubárovi tiež nikto nenamieta, keď chce vytrhnúť už hnilý zub. Načo ho plombovať, keď je na nič? Treba to dať von. Potom ošetriť a dať do mieru.../

 

  • ·      Oblečieme sa a ideme do lesa. Les a príroda je všemocná. Vždy nám pripravená pomôcť, pochopiť nás. Preto les. Zoberieme si niečo, čo je pre nás cenné. Čo by sme lesu chceli odovzdať ako dar. Ak máte hudobný nástroj, veľmi dobré je vziať so sebou bubon, alebo píšťalu. Jedla veľa neberte, len trochu, za to, ale jednu fľašu s vodou. Voda je potrebná na dokončenie očisty a vyplavenie. Ak máte obľúbené miesto v lese, kde nik nechodí, je ďalej od vyznačených chodníkov, je to dobre. Ak nie, je dobré také miesto mať, ono si Vás prakticky samo pritiahne. Pred vstupom do lesa požiadajte-„ Zdravím Vás priatelia a bytosti, sily tohto lesa. Dovoľte mi vstúpiť a vykonať u Vás očistný obrad. Ak je to možné, rád by som sa dnes pozrel na môj hnev z detstva, keď som bol šikanovaný. Vyplavil ho, vyčistil, odpustil. Ukážte mi prosím vhodné miesto, kde by som mohol byť osamote a v pokoji. Veďte ma prosím. Ďakujem Vám.

·    

  • Je dobré ak už počas cesty na miesto v lese budete odkrývať danú emóciu. Teda ak máte pracovať so smútkom, buďte tak smutní až okolo Vás budú všetci plakať, ak to má byť hnev, buďte nasrdení, naštvaní. Uvedomte si, že toto teraz ani tak nie ste Vy ale vaše vnútorné dieťa, ktoré prežíva v sebe túto emóciu ako pascu, je v nej zaseknuté. Preto všetko hodnotí cez tieto emócie. A má to potom vplyv na Vás. Netreba sa nechať zlákať, že všetko je láska a svetlo. Pozor. Ak svietite, svietiť môžete, no tak Vás ľahšie vidia aj tí temní. A tí si na Vás zgustnú, pokiaľ vaše svetlo nie je prežité a skutočne silné od koreňov. Je tu šanca veľmi rýchlo spadnúť. Preto choďte len do seba a buďte k sebe úprimní. Ešte si ukážeme, čo je to úprimnosť k sebe. Takže už sme v lese...

 

·     

  • Má to byť miesto, kde Vás les privedie sám.. Teda náhle idete po značkovanom chodníku a pocítite túžbu zísť z neho. Nechajte sa viesť. Preto ste bytosti požiadali, aby Vás videli. Oni najlepšie vedia, kde je pre Vás vhodné miesto. Prídete na miesto. Nikde nikoho, ľudia tu nechodia, len lesná zver. Ideálne ak je miesto na vŕšku, alebo medzi stromami. Budete kričať, takže toto miesto potrebuje byť úplne len a len vaše. Počas Vášho pobytu, by Vám tam nik nemal prísť.

·    

  • Rozhliadnite sa po mieste a vyzujte sa. Bosými nohami najlepšie precítite Matku Zem a nadbytočné energie môžu ľahko odísť nohami do Zeme. Tiež zo zeme dostávate impulzy a energiu. Ste viac uzemnení a zakorenení. Ak máte dlhé vlasy, rozpustite si ich, kľudne buďte aj nahí. Staňte sa čo najprirodzenejší a najčistejší.  Pozdravte miesto a bytosti pri ňom. Povedzte im, čo máte na srdci. Poďakujte sa im za to, že tu môžete byť a že ste tu v bezpečí. Pomodlite sa, poďakujte sa. Môžete- nemusíte. Uvedomte si, čo teraz idete robiť. Je to oslava! Idete sa postaviť tvárou tvár nepriateľovi-sebe. Tak, aby ste získali najlepšieho priateľa-seba! Idete omilostiť seba. Idete vyčistiť seba. Dať si slobodu a milosť.  Preto buďte k sebe dobrí a hlavne úprimní. Precíťte tento okamih. Ste akoby pre narodením. Teraz ste sem prišli, ale odídete iní. Už skutočne čistejší. Prijmite to s veľkou vďakou. Začnite hrať. Spievajte.

·    

  • Začnite hrať a spievať. Na bubon, vydymte sa bylinkami, poskakujte, spievajte. Už len počuť na plno svoj hlas Vás prekvapí. Spievajte a robte to, čo cítite. Spev a hranie Vás pomaly začne oslobodzovať. Ak si myslíte, že neviete spievať, neklamte sa už prosím. Každý vie spievať. Len sa hanbí, alebo si myslí, že spievať môžu len opití. Je úžasné počuť nahlas Váš hlas! Pocítite hĺbku Vášho hlasu, jeho rozsah. Ak neviete pieseň, len si hmkajte, pospevujte, lalakujte. Len nebuďte ticho! Môžete cítiť ako spievaním, alebo odriekaním mantier/ napríklad óm/ sa niečo vo Vašom vnútri na Váš hlas akoby lepí a zrazu gúľate snehovú guľu. Tá je vo Vás väčšia a väčšia...Ľady sa začínajú topiť, pretože energia, ktorá živila emóciu, sa začína hraním a spevom posúvať cez vás von. Ak chcete hopsať na jednej nohe, robte to. Prečo tak píšem? Pretože je dôležité teraz zámerne nechať voľný priechod emóciám. Vaše dieťa vo Vás bolo zastavované slovami- „Toto nerob! Fuj! Nehanbíš sa! Nehuč! Nespievaj, kto ťa má počúvať! Netras sa!“ Vy teraz omilostíte svoje dieťa a ono sa vynorí na povrch. Predstavenie sa začína...

·     

  • Ste v lese. Idete vykonať očistu aj pre to, aby ste cez Vás mohli stále lepšie pomáhať iným, teda nemáte len osobné záujmy, typu- aby som bol lepší, krajší, aby ma prestala bolieť hlava...- Očistu robíte kvôli sebe, pre druhých. Teda kľudne si na pomoc privolajte aj Vašich duchovných majstrov, sprievodcov. Oni budú pri Vás stáť. Ak ich nepožiadate, neprivoláte, nebudú schopní Vám tak pomôcť. Musíte o to požiadať.  Začínate cítiť rôzne emócie, nervozitu, apatiu, strach, bolesť. Je to u každého rôzne, no je to tak.

 

·     

  • Celú Vašu pozornosť plne zamerajte na okamih, keď sa stala situácia, ktorú ste si prišli riešiť. Teda zostaneme pri šikanovaní.  Choďte v mysli do toho času, plne si všetko vykreslite, kto tam bol, kde to bolo, koľko ste mali rokov a ako to celé prebiehalo.  Sledujte teraz pozorne Vaše vnútro. Mali by ste cítiť tlaky, vrenie, silné pnutie na struny, ťažko v hrudi. Teraz choďte ešte hlbšie. Precíťte emócie, ktoré Vás počas tejto chvíle ovládali. Teda hlavne hnev, strach, krivda. Dajte im voľný priechod. Kývte telom, kopte nohami, udierajte z celej sily rukami. Môžete dostať zimnicu, či triasť sa na celom tele. Vnímajte, čo Vaše dieťa chce. Zjavne im to bude chcieť vrátiť, cíti sa dotknuté, že sa neprejavilo. Tak si predstavte ako sa bijete s tými chlapcami, ako ich kopete, vidíte ich krvácať z úst. Sú vystrašení, pretože toto nečakali. Už máte v sebe veľký hnev, neovládate sa. A to je dobre. Teraz to vydajte von. Do lesa, do oblohy, do zeme. Vykríknite z brucha, z hrdla, z celého seba, tento hnev. Tento hnev ste mali v sebe celé desaťročia, ovládal Vás, ukazoval Vám nesprávne, zavádzal Vás, bránil Vám žiť seba samého. Uvoľnite sa a z plna hrdla vydávte tento hnev zo seba výkrikom. Výkrikmi, sériou výkrikov. Dupte do zeme, kričte udierajte. Som si istý, že ak takto precítite tieto emócie, padnete na zem a začnete plakať ako malé dieťa. A to je dobre. Gratulujem Vám. Práve ste zvíťazili sami nad sebou. Prijali a omilostili ste novú časť vo Vás. Urobili ste regres do seba a máte právo byť na seba hrdí.

·     

  • Trochu si oddýchnite. Ak cítite, že by ste mali ešte kričať, či inak vylievať tieto emócie, robte to. Robte to tak dlho, pokiaľ nepocítite pokoj. Pokoj a mier. Uzmierenie na duši. Ešte raz opakujem. Buďte k sebe úprimní. Možno budete prekvapení, čo z Vás vychádza. Poviem Vám. Toto je tá skutočná práca so sebou. Práca so svojimi podosobnosťami. Práca vo svojej hlbine. Svetlo a lásku síce máme stále vedľa seba, no potrebujeme si ju zaslúžiť. Len tak ju dokážeme v sebe oceniť a prijať do seba. A tak dávať iným. Láska je aj prísna a silná. Nemôžeme sa ku každému stále správať vľúdne. Láska je aj o hraniciach a sebahodnote, uzmierení, úrprimnosti, sebareflexii, schopnosti niesť za svoje činy aj následky.  To, čo dostaneme ľahko, ľahko aj stratíme. To, na čom pracujeme, čo si vybudujeme sami v sebe, si ceníme viac.

·     

  • Vznikol prázdny priestor. Teraz sú steny akvária čisté. Je tam voda piesok. Len tam nie je život. Akvárium tvoria hlavne rybičky. Teraz tam ich tam dáme. Našim odpustením. Predstavte si situáciu predtým. Bola plná hnevu, krivdy. Teraz je prázdna, otvorená. Potrebujeme tam vniesť odpustenie. Tým ju uzdravíme. Odpustenie voči sebe. Odpustiť násilníkom, ktorí Vás šikanovali. Odpustiť celej situácii. Nenapíšem sem slová. Tie nech si doplní každý sám. Precíťte slová odpustenia srdcom. Odpustite sebe, aj druhým. Prijmite všetko tak ako bolo a je. Všetko nás veľa učí a to, čo sa stalo Vám, ste možno vy urobili v minulosti im, alebo niekomu inému. Aj tí násilníci nám v niečom pomáhali. Aj šikanovanie je pomoc, priatelia. Poďakujte sa za túto skúsenosť. Pre nás ako ľudí to nemusí byť tak veľká skúsenosť ako je to veľké pre našu dušu. A to sa ráta viac. Skúsenosť duše. Prijmite a objímte túto situáciu. Poďakujte sa a vneste do nej milosť, požiadajte Boha, Vesmír, aby Vám pomohol. Nie ste v tom sami. Odosobnite sa a buďte len v tejto chvíli. Vy ste veľmi dôležití a nikdy nedovoľte, aby Vám zobrali Vašu vlastnú vnútornú slobodu a česť. Pokľaknite a pomodlite sa k Zemi. K Bohu a k sebe. Celú túto situáciu ste uzdravili odpustením a modlitbou.

·     

  • Vložte teraz už žiarivú skúsenosť do svojho srdca. Už Vás pri spomienke na šikanovanie nebude pichať v hrudi a mať tlaky. Zatvorte oči a presuňte sa k tejto spomienke. Môžete to vnímať ako kvety, pomníček, otvorené okno, sviečky. Teplo. Odpustili ste a Boh je pri Vás. Ste Svetlom, ktorým žiarite.

·     

  • Odovzdajte dar, ktorý ste priniesli lesu. Zakopte ho, alebo nechajte na vyvýšenom mieste. Poďakujte sa v hlbokej pokore za túto možnosť, za bezpečie, pochopenie, za lásku.

·     

  • Po tejto situácii sa ešte každý deň vráťte do svojho srdca. Vnímajte čo sa so situáciou stalo. Cítite tam tlaky? Bolesti? Ak áno, vykonajte očistu ešte raz, alebo prehĺbte Vaše odpustenie. Pomodlite sa za duše, ktorým ste ublížili. Poproste o odpustenie. Požiadajte Lásku a Svetlo o ochranu. Aby Vám bolo ukázané, kde ešte máte čo odpustiť. Pokiaľ tam cítite teplo a máte tam spomínané kvety, poďakujte sa. Situácia je uzdravená, no môžete tam vnášať svetlo uzmierenia a vďaky. Váš život sa Vám zmení. Situácie v ktorých ste jednali na základe tejto blokády sa zmenia. Vyjdete z kruhu. Len sa sledujte a konajte vedome s uzmierením, správnym postojom, prístupom.

Podotýkam, že toto všetko tu opísané, nemusíme robiť len v lese. Aj keď ten je najlepší. Môžete toto isté urobiť doma v meditácii, osamote. Pustite si hudbu a keď na Vás príde emócia, vyplačte sa, hnev uvoľnite bitím rúk do vankúša. Potom si však nezabudnite vyčistiť byt vydymovaním, alebo zapálením sviečky. V lese nepotrebujete po sebe miesto čistiť. Zem vsiakne všetko do seba a premení na jej energiu. Nemusíte sa obávať, že by vaše negatívne emócie zaťažili Zem a prírodu okolo. Ona si s tým hravo poradí. Už len Vaša vďaka Zemi veľmi pomáha.

 

Pristupujme k tomuto všetkému s vďakou a úctou. Sami si vyberáme každú skúsenosť, ktorú máme prežiť. My sami si to volíme. Tiež sa ale my sami dávame do pozícií, ktoré nie sme. Prišli sme sem na túto Zem rásť a učiť sa. Život nie je boj, výhra, súťaž. Život nás učí. Dáva nám možnosť rastu na skúsenostiach.  Pristupujme preto aj k situáciám, ktoré máme v sebe riešiť nie z pozície- „rýchlo, už som fakt naštvaný, chcem sa toho zbaviť“, ale s vďakou, že takto môžeme myslieť, cítiť a vnímať. Že sa z týchto emócií učíme, ďakujeme za ne a vážime si aj hnev, vlastnú krivdu. Pristupujme ku všetkému s vážnosťou, ktorá tam patrí. My sme si to všetko sami vybrali. Negatívne situácie nás často burcujú k lepším výkonom, podporujú v nás silu a nové smery. Je ľahké sa zabaliť do obete. Skúsme vidieť aj túto druhú stranu, vážnosti, vďaky za všetko.

 

Situácií podobných tejto je mnoho. Každý z nás si niečím prechádza. Vždy všetko čo v nás je, potrebujeme prežiť len cez emócie. Ťažké stavy nemožno hneď presvietiť, zapiť tabletkami na bolenie hlavy, vybehať. Potrebujem ich znovu prežiť, aby sme ich mohli nahradiť odpustením. V tom sme bojovníci. Nebojovali sme. Iba sme bosou nohou vošli do rybníka vlastných sĺz.  Akokoľvek sa nám zdal hlboký, vždy sme mali dostatočne dlhé nohy na to, aby sme stúpili na dno. Čím väčšie naše odpustenie a vďaka za Všetko, tým je rybníček menej hlboký. Čím väčšia pýcha, nevedomosť, neschopnosť vidieť za svojimi činmi aj následky, tým je hĺbka väčšia. A noha kratšia. Tá rastie v vedomým žitím odpustenia, vedomosti a lásky v každom okamihu.

 

Pozrite si aj: