Klystýr- očista hrubého čreva- 2.časť

10.05.2015 17:46

Prvú časť tohto článku nájdete tu.

 

Klystír v praxi.

 

Teraz sa pozrieme do praxe. Na začiatok budeme potrebovať zopár vecí. Najdôležitejšia z nich je presvedčenie. Chcem poukázať na to, že klystír je úplne prirodzený spôsob očisty. Mnoho ľudí mu nerozumie, pretože sa pri ňom deje niečo odporné, čo by najradšej nik nevidel. No kto chce na sebe pracovať v akomkoľvek smere, potrebuje prevziať zodpovednosť aj za svoje telo. Vnímať ho ako priateľa, ako chrám, kde žije duša. Preto píšem o presvedčení, pretože je dôležité a ak ho máte, budete vedieť presne čo robiť.

 

Pokiaľ si veríme a sme si sebou istí, kúpme si v zdravotných pomôckach Irigačnú súpravu. Skladá sa z plastového hrubého sáčku, /má mať objem asi 2-3 litre/, ktorý má mať háčik na zavesenie a otvor na naliatie tekutiny. Dole je spojený s hadičkou, ktorá má na spodnom konci kohútik na zatvorenie, či otvorenie prietoku tekutiny. Ten je veľmi dôležitý, preto pri prípadnej kúpe danej súpravy, vyžadujte aj túto potrebnosť. Rovnako aj spomínaný háčik, či uško na zavesenie celej súpravy, aj to je nadmieru dôležité. Súprava končí silnejšou hadičkou na zasúvanie do konečníka. Nakoniec si vyhraďte jeden starší hrniec, ktorý už nebudete viac používať. Kúpte si aj teplomer do vody, pretože tekutina na klystír musí mať správnu teplotu.

 

Klystír, Gašparík Peter, očista, hrubé črevo, irigačná súprava,

Poznámka k obrázku- Irigačná súprava.

Hore je uško, slúži na zavesenie celej súpravy. Do nádobky sa vlieva tekutina a pri konci hadičky je malý kohútik. Ten je veľmi dôležitý. Biely koniec hadičky slúži na aplikáciu do konečníka. Moja súprava je trošku iná, ale táto je jej veľmi podobná. Podľa tohto obrázku by ste si mali vytvoriť jasný prehľad ako irigačná súprava vyzerá.

 

Kedy je správny čas?

 

Najlepšie obdobie je v súlade s biorytmom hrubého čreva teda od 5-7 hodiny rannej. Alebo po západe Slnka. Následne aj pri správnej lunárnej fáze dosiahnete výborné výsledky. Pokiaľ je Mesiac v Splne, alebo v Nove, máte priaznivé vyhliadky. A samozrejme vždy po vyprázdnení čreva. Dôležité je, aby Vás nikto nerušil, mali by ste mať okolo kľud a pokoj. Už vieme, čo potrebujeme, ale čím naplniť nádobku v súprave? Odpoveď sa Vám môže zdať ironická, ale je to tak. Použime vlastný teplý moč...

 

Moč - Urinoterapia.

 

V používaní klystírov existuje mnoho druhov tekutín s dobrým očistným účinkom. Možno ste sa už stretli so slanou vodou s citrónom, zaujímavá je aj voda nabitá krištáľom, či s trochou masla. Ale žiadna tekutina na klystír, nepôsobí tak vlastne a prírodne čisto - ako moč. Pretože obsahuje všetko, čo organizmus potrebuje, vlastné hormóny, vitamíny, transformovanú vodu v koloidoch, enzýmy, veľa kyselín a minerálnych solí. Práve soli a osmotický tlak nimi vyvolaný, či zoskupené koloidy účinne vyťahujú z črevnej sliznice toxíny a zároveň ju hoja od zápalov. Naša vlastná moč totiž potláča všetko patogénne a obnovuje pozitívne, navracia pôvodné. O využití urinoterapie je na tejto stránke napísaného veľa.

 

Počas dňa si jej odložte asi liter práve do toho hrnčeka, ktorý som spomínal vyššie. /môže byť aj moč odložená z predchádzajúceho dňa/ Tesne pred procedúrou, ju dajte variť na jemný plameň. Zoberte si teplomer a ohrejte na 43 stupňov. Ak by ste ju použili chladnejšiu než je teplota Vášho tela, v čreve by spôsobila uhasínanie pracovných procesov, pokles peristaltiky a tým aj veľkú stratu Vašej energie. Raz sa stalo, že som použil studenšiu moč a črevo si rýchlo stiahlo energiu z môjho tela. Cítil som sa vyčerpaný. Aby ste tomu zabránili, potrebujete použiť moč s vyššou teplotou- 43 - 44 stupňov.

 

Všetko si dopredu naplánujte. Pamätajte, že teplota je veľmi dôležitá, preto po ohriatí na stanovenú hranicu, tekutinu ihneď prelejte do spomínaného hrubého sáčku, ktorý cez očko zaveste na stenu, či pánt dverí. Kohútik musíte mať zatvorený, inak sa Vám všetko vyleje von. Koniec hadičky podľa potreby namažte olejom. Dôležitá je teraz Vaša poloha.

 

Poloha tela pri klystíre.

 

Kľaknite si na kolená, lakťami sa oprite o zem a vytlačte panvu nahor. Hruď s hlavou naopak tisnite čo najviac k zemi. Aplikujte koniec hadičky do konečníka. Veľmi pomaly otvorte kohútik a vpúšťajte tekutinu. Ventilom regulujte množstvo pretekajúcej kvapaliny. Nezabudnite správne dýchať. Všetko si tak uľahčíte. Pri nádychu vytláčajte brucho, výdychom ho stláčajte. Dýchajte nosom. Tým zabezpečíte plynulý a úplný prechod tekutiny črevom. Keď je všetok moč vo vnútri, zatvorte kohútik a ďalšia dôležitá vec - choďte cvičiť.

 

Upozornenie- Niekedy, keď nie je črevo dostatočne prečistené, stáva sa, že do seba nevpustíte ani pol litra tekutiny. Môžete si však pomôcť výrazným brušným dýchaním. Keď máte tekutinu v čreve, tiež sa môže stať, že ani nestihnete ísť cvičiť, pretože budete mať nutkanie ísť na záchod. Je to v poriadku. Aj tu je dôležité riadiť sa vlastnými pocitmi. Pre istotu si však pripravte toaletu na okamžité použitie... Platí tu pravidlo- Čím čistejšie máte črevo, tým viac tekutiny pri procedúre použijete. Čim častejšie robíte klystír, tým dlhšie môžete s tekutinou v čreve cvičiť a hýbať sa.

 

sviečka
Cvičme v rytme...

 

Cvičením dostaneme tekutinu do všetkých črevných ohybov a strán, ľahšie sa odlúpnu prilepené nánosy. Pomôže nám tu joga. Pre znalcov uvádzam cviky Sviečka a Pluh.- Poloha jednotlivých cvikov je znázornená na obrázkoch.

 

  • <<<Sviečka - Ľahnite si na chrbát, ruky dajte dlaňami dole vedľa tela. S nádychom zdvihnite nohy hore do polohy stojky. Rukami sa podopierajte v bokoch. Spustite nohy opäť na dlážku.
  • pluh, halasana

 

Pluh>>> - Ležíte na chrbáte a zdvihnite nohy tak, že ich pretočíte až za hlavu. Majú sa dotýkať zeme za Vašou hlavou. Ruky smerujú pozdĺž tela. V každej polohe zotrvajte dve minúty a vráťte sa do východiskovej. Dôležité je, aby ste správne dýchali do brucha. Budete cítiť a počuť prelievanie tekutiny v črevách.

 

Potom si jednoducho ľahnite na pravý bok ako pri spánku. Tým očistíte celé slepé črevo. Po čase sa postavte a keď príde nutkanie, choďte na toaletu. /ako som písal vyššie, nutkanie môže prísť oveľa skôr/ Telo samo rozhodne aký čas si tekutinu v sebe ponechá. Nemusíte sa báť, že by z Vás samovoľne vytekala. Na toalete zostaňte dovtedy, kým cítite, že už vytiekla všetka tekutina.
 

Týmto spôsobom ste si prečistili všetky ohyby hrubého a aj celé slepé črevo. Budete sa cítiť ľahšie. Pri úprave stravy a viacerých klystíroch miznú vyrážky na pleti, tele, stratí sa zápach z úst, rozjasnia sa oči, uľaví sa obličkám a močovému ústrojenstvu. Prečistí sa pokožka, pretože každý vylučovací orgán v tele je prepojený s pokožkou. Samozrejme jeden výplach nestačí. Kompletné očistenie prichádza až po piatich a viac aplikáciách. S čistením tela úzko súvisí aj očista mysle. Ale to je už téma na iný článok.

 

Je to na Vás.

 

Je len na Vás akou cestou sa vyberiete. Dôležité je skúsiť čo vyhovuje Vám, po čom intuitívne siahnete. Prekonajme v sebe dogmy, stanovy a mienky od iných. Snažme sa ozdravovať tak, aby sme boli pre seba stále celiství, ale ani nikomu nič nevnucovali. Fyzických očistných metód je viacero a každá jedna má svoje čaro.

 

KAM ĎALEJ? - PREČÍTAJTE SI AJ..