Cícer - na kašovitý spôsob

03.11.2013 18:29
Cícer, Gašparík Peter, Cesta k sebe, Cícer je málo známa strukovina. Hovorí sa mu ľudovo i Rímsky hrach. Myslím si, že je svojím zložením na vrchole výživnosti medzi strukovinami a je veľmi chutný. Aspoň nám chutí viacej ako sója... Cícer kúpite v obchode a na noc ho dáte napučať. Napučí sa veľa, takže dajte aj viacej vody. Ráno vodu vylejte a napučaný cícer opláchnite. Dajte ho do hrnca a zalejte vodou tak, aby bola hladina asi centimeter nad plodmi. Potom dajte variť. Zakrátko urobí penu, ktorú zoberiete s lyžičkou preč. Cícer sa po napučaní varí asi 20.minút. Potom ho priamo v hrnci rozotrite tlakovým mažiarikom tak, že sa semená rozpučia.  Na zahustenie pridajte celozrnnú múku a ovsené vločky. Dochuťte bio vegetou z DM-ky a pridajte podľa chuti koreniny a bylinky. Môžete jesť. Výživná a veľmi sýta potravina  sa môže podávať s chlebom, či zemiakmi. Má jemne orieškovú chuť podobnú špaldovej pšenici. Je to i dobrá kombinácia a výživná lahôdka pre telo i ducha! My sme si na to dali čerstvý medvedí cesnak a semiačka.
 

 

Kontakt

Peter Gašparík 0944 550 766 petergaspo@gmail.com